O NAMA

Prirodni proizvodi u koje je utkano mnogo ljubavi, iskustva i znanja!

Nisam planirala da se u životu bavim ovim poslom, a ni sada se ne bavim, objasniću zašto to kažem. Ovo za mene nije posao, ja to radim jer volim da stvaram nešto lepo, onu vrstu kozmetike kojom će svi koji je probaju biti zadovoljni i srećni što je koriste.

Po obrazovanju sam hemičar a potom sam diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu Univerziteta u Beogradu. Sa čistom desetkom, no nije to bilo presudno. Na studijama omiljeni predmeti su mi bili hemija, fitopatologija, fiziologija biljaka, fitofarmacija, lekovito bilje i srodni njima.

Još od rane mladosti, ne samo da sam obožavala cveće, uostalom kao i mnoge žene – zato ćete i videti na mojim facebook stranicama toliko puno slika cveća :), već me je privlačila i ona druga korisnija strana biljnog sveta. Pogotovu u sferi nege, jer kao što znamo biljke predivno mirišu, ali i neguju! Budući da korene vodim sa Kopaonika, svaki raspust sam provodila tamo i upijala savete starijih žena koja travčica ili cvetić je za šta dobar i kako se od njega može napraviti melem, ulje, miris, začin i drugo.

10-ak godina radila sam za jednu Evropsku kozmetičku kompaniju svetskog ranga. Deo posla bila je i konstantna obuka na temu najnovijih svetskih dostignuća u oblasti kozmetike.

Ovaj posao sada radim kao čisto zadovoljstvo. Svi su proizvodi ručno rađeni, proizvedeni u malim i uvek svežim serijama, sa puno truda, pažnje i ljubavi. Jer uvek imam na umu Vas koji ćete moje proizvode posle da koristite – hoćete li biti zadovoljni, da li će vam se dopasti?

Prve kremice i proizvodi su naravno bili za moju porodicu i mene samu. Reklo bi se, oni su bili prvi zamorčići 🙂 Ujedi komaraca, alergije, crvenila, ogrebotine, bubuljice, ožiljci sve su to stvari sa kojima se maltene svakodnevno susreću svi pogotovu oni koji imaju manju decu i decu u pubertetu. Tako da ni ja nisam bila izuzetak. Pomislila sam da bih možda mogla da iskoristim svoje znanje da napravim nešto korisno za nas. I eto, tako su krenule da nastaju prve kreme. Krema protiv bora – ima ih više, ali osnova im je ista i zato su tako dobre! Krema koja čisti lice od bubuljica, krema koja uklanja pege i prosvetljuje ten – da, tu je limun! Perut? Tanka, slaba kosa? Oh, pa hajmo da stvorimo Hair MAX! Mnogo je toga gde nam biljke mogu pomoći!

Onda kada me je moj surpug uverio da imam tržište za svoje proizvode i da bi trebala da radim ovo kao pravi posao, jer sa ovakvim proizvodima kako on voli da kaže nema šanse da ne uspem, postojala je jedna jedina stvar koja me je još uvek kočila – sirovine. Jedno je kada praviš samo za sebe u svojoj kući neke male količine i možeš da nabavljaš sirovine i na pijaci. Drugo je ipak kada radiš za tržište. Delotvornost potiče i od sirovina koje koristim. Jako pazim gde i kako ih nabavljam, i sve proveravam. Nije sve lako nabaviti a da je to prirodno. Pogotovu kada imaš sopstvenu proizvodnju i firmu, onda ne možeš da se snabdevaš gde bilo, nego moraš da uzimaš kod registrovanih proizvođača, sa pratećim sertifikatima i deklarisane sirovine. Srećom, naletela sam na osobe koje razumeju to i uspevaju da nabave samo vrhunski kvalitetne sastojke koji se dalje mogu koristiti u procesu proizvodnje krajnjeg proizvoda onako kako ja to želim jer ništa ispod najboljeg nije dovoljno dobro. Da, znam da sam zahtevna, ali to je proizvod kojeg ćete vi posle koristiti a ja želim da vam kupovina mojih kremica bude najbolje potrošen novac na negu ikada!

Ali za kraj, reći ću ovo – od punog novčanika, mnogo je veće bogatstvo puno srce! A moje srce je puno kada pročitam komentare kao što su ovi koje mi pišete i koje svakodnevno dobijam. Zato Vam i hvala od srca!

Vaša,

Milenka Janevski
MENNA KOZMETIKA