Prava potrošača – OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Poslujemo u potpunosti u skladu sa važećim domaćim zakonodavstvom. Ovo između ostalog znači da poštujemo i pravo potrošača na odustanak od kupovine na daljinu u roku od 14 dana.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (čl. 13. i 27. Zakona) potrošač ima pravo da se predomisli i bez navođenja razloga odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana isporuke robe.

U skladu sa Zakonom trošak slanja artikla nazad je na teretu potrošača. Rok za ostvarivanje ovog prava je 14 dana od momenta kada je kupac ili lice koje je on ovlastio dospelo u državinu. Dani potrebni za otpremu paketa kao i dani u toku kojih je paket kod kurirske službe se ne računaju u rok od 14 dana.  U praksi se trudimo da ovakve zahteve rešimo u što kraćem roku.

Novac uplaćujemo isključivo na vaš dinarski račun u domaćoj banci. Povrati novca u gotovini, postnet uputnicom i slične forme u suštini gotovinskih isplata nisu mogući!

Napominjemo da pošto je reč o kozmetici ne možemo prihvatiti otvorene, korišćene, isprobane proizvode, već samo one koji su potpuno neotvarani i čuvani pod propisnim uslovima, onako kako je navedeno na našem sajtu u opisu artikla, kako ne bi došlo do kvarenja proizvoda. Proizvode koji su očigledno bili izloženi nepovoljnim spoljnim uticajima – vlaga, toplota i slično ne možemo prihvatiti.

Takođe, kako ne dajemo garanciju na efikasnost proizvoda, ne možemo prihvatiti povrat artikala koje ste koristili a čijim učinkom niste zadovoljni i slično.

Dodatno, ukoliko nam paket od vas stigne oštećen nećemo ga primiti. Zato vas molimo da savesno i odgovorno spakujete artikal(e) koje želite da nam vratite.

Naravno, ovo sve se ne odnosi na slučajeve kada je vama paket od nas stigao oštećen zbog grube manipulacije njime od strane kurirske službe.  U tom slučaju vas pozivamo da, ako možete, slikate oštećenja i ne preuzimate paket, i odmah nam to javite telefonom na 061/1736-313. Mi ćemo vam odmah izaći u susret i poslati druge komade artikala, a štetu naplatiti od kurirske službe.

Takođe reklamacije bespogovorno prihvatamo i kada je u pitanju pogrešan artikal poslat našom greškom kada ćemo vam nadoknaditi i vaš trošak slanja nazad pogrešne robe, te o našem trošku dostave poslati željeni artikal(e). Dovoljno je da nas samo pozovete i obavestite o grešci. Molimo vas samo da pogrešno poslate artikle ne otvarate i ne upotrebljavate. Paket sa pogrešnim artiklima ćete nam poslati na adresu MENNA KOZMETIKA Gandijeva 122v/5 11196 Novi Beograd, Beograd, Srbija i stavićete trošak slanja na naš teret ( “poštariu plaća primalac” )

Postupak za Raskid ugovora sklopljenog na daljinu u zakonskom roku od 14 dana, bez potrebe da obrazlažete zahtev, je sledeći:

1. Obavestite nas o vašoj nameri da želite da odustanete od kupovine. To možete učiniti na jedan od sledećih načina: pozivom ili SMS porukom na 061/1736-313,  ili mailom na admin@mennakozmetika.com

2. Pošaljite nam:

Pošaljite u istoj pošiljci sve zajedno kako se ne bi dodatno gubilo vreme na rešavanje zahteva.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora imate dole i možete ga odatle preuzeti i popuniti.

3. Obavestite nas kojom kurirskom službom ste nam poslali artikal i koji je broj za praćenje pošiljke kojeg će vam oni dati, kako bismo mogli da reagujemo kod kurirske službe ukoliko kasne sa isporukom.

4. U skladu sa Zakonom najkasnije u roku od 14 dana ćemo vas obavestiti o našoj odluci i izvršićemo uplatu sredstava na vaš dinarski račun u banci koji budete naveli.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 

 

(*) Precrtati nepotrebno.

Obrazac za odustanak obavezno sadrži:

1) naziv, adresu, broj telefona, broj faksa i elektronsku poštu trgovca;

2) izjavu potrošača kojom na jasan i razumljiv način obaveštava trgovca da odustaje od ugovora;

3) datum zaključenja ugovora;

4) datum prijema robe;

5) razloge za odustanak, uz napomenu da potrošač nije dužan da ih navede;

6) ime, prezime i adresu potrošača;

7) svojeručni potpis potrošača, ukoliko obrazac dostavlja poštom ili faksom;

8) datum popunjavanja obrasca.